Genom att använda våra tjänster godkänner du att vi sparar data i cookies. Om cookies

Black Friday 2023 🛍️

Black Friday inleder årets största shoppingvecka. Det är dagen då du hittar populära butikers absolut bästa rabattkoder och andra erbjudanden. Black Friday 2023 infaller den 24 november och här hittar du alla butikers bästa rabatter samlade på ett ställe. Skynda fynda – de flesta erbjudandena gäller endast en begränsad tid!

Black Friday rabattkoder & erbjudanden

Nya rabattkoder och erbjudanden läggs till nedan löpande varje dag. Kom ihåg att många butiker har olika Black Month rabatter under hela november. Håll koll på den här sidan för att inte missa en riktigt bra rabatt!

Vad är Black Friday?

Black Friday infaller alltid på fredagen efter USA’s högtid Thanksgiving. Det är en dag när butiker skyltar med extra förmånliga erbjudanden. Ofta gäller erbjudandena produkter med begränsad tillgång där det är först till kvarn som gäller. Detta har du kanske sett exempel på i videos som visar extrema folkmassor som köar och trängs utanför butiker för att hinna ta del av ett eller flera erbjudanden. Dagen har kommit att ses som lite av ett startskott av den årliga julhandeln.

Cyber Monday

Idén med Cyber Monday är att e-handeln ska ha en liknande dag med fördelaktiga erbjudanden. När folk i USA går tillbaka till jobbet efter Thanksgiving-helgen antas de i högre grad benägna att handla online. De senaste åren har dock även Black Friday letat sig in i e-handeln och de allra flesta butiker har idag erbjudanden även för det, likväl som för Cyber Monday

Utvecklingen av Black Friday

Det som skiljer Black Friday från andra reor är just omfattningen av erbjudandena. De flesta innebär en rejäl prissänkning och inte sällan på väldigt populära produkter som sällan reas ut under övriga året. Genom åren har Black Friday expanderat till att först bli Black Weekend och därefter även Black Week. När det gäller den sistnämnda är det inte ovanligt att butiker går ut med nya erbjudanden varje dag för att locka kunder att komma tillbaka och göra nya köp. 

Idag känner de allra flesta till Black Friday och summorna som det handlas för har ökat stadigt år för år. Det enorma trycket på e-handel har bland annat lett till att postombud har haft problem med att förvara alla paket i väntan på uthämtning av kund. Ett tips till dig som väntar på Black Friday för att göra ett köp är att i god tid före kolla vad produkten egentligen kostar. På så vis får du en god bild av hur stor prissänkningen egentligen är när det blir dags att shoppa.