Genom att använda våra tjänster godkänner du att vi sparar data i cookies. Om cookies

Hemkörd mat – 14 tjänster som erbjuder hemleverans av mat

Skrivet 9 juni 2022 av Rabattparadiset
Mat
Beställ hemkörd mat
- Inlägget innehåller annonslänkar -

Att beställa hemkörd mat har aldrig varit enklare. Oavsett om du vill komma undan hela jobbet med matlagning, eller bara slippa spendera tid i matbutiken, så finns det flera tjänster att välja mellan.

I takt med att det har blivit allt mer populärt att beställa hem mat, så har det tillkommit en uppsjö av digitala tjänster som löser detta. Här har vi samlat ihop vilka alternativ som finns för hemleverans av mat.

Hemkörd mat från restaurang

För att beställa hem restauranglagad mat direkt till dörren finns ett antal alternativ. Själva beställningen gör du i de olika tjänsternas appar eller hemsidor. Till att börja med att laddar du ned appen eller att surfar in på hemsidan. Därefter kan du fylla i den ort där du befinner dig och få fram alla tillgängliga restauranger i ditt närområde. Du kan bland annat använda dig utav Wolt, Foodora eller Uber Eats.

Därefter är det bara att kolla igenom de olika matställenas menyer och låta det börja vattnas i munnen. När du väl bestämt dig så klickar enkelt för de rätter du vill ha, gör eventuella anpassningar och lägger din beställning. Inom kort har du sedan maten levererad vid dörren.

 

Wolt

I Sverige är Wolt en relativt ny uppstickare i branschen. Ursprungligen startades tjänsten i Finland och sedan 2016 finns de även etablerade här.

Maten beställer du enkelt via antingen hemsidan eller appen. Deras tjänst går idag att använda på bland annat följande orter: Stockholm, Örebro, Västerås, Norrköping, Linköping, Gävle, Eskilstuna, Sundsvall, Karlstad, Borås, Umeå, Uppsala, Växjö, Malmö och Halmstad.

Leveranskostnaden avgörs av hur långt bort från restaurangen du befinner dig. Avgiften startar från 49 kr. Vissa restauranger erbjuder till och från gratis leverans.

Besök Wolt

Wolt rabattkod – 120 kr rabatt på första beställningen

 

Foodora

Foodora har funnits med länge och är en av de ledande tjänsterna för hemleverans av mat. För att göra din beställning använder går det bra att använda både deras app och hemsida. I dagsläget finns Foodora på över 200 platser i landet, varav de använder egna bud på cirka 60 av dessa. Exempelvis finns de etablerade i städer som Göteborg, Malmö, Uppsala, Stockholm, Norrköping, Gävle, Helsingborg, Östersund och Västerås.

För att få maten hemkörd betalar du en leveransavgift från 39 kr. Kostnaden varierar beroende på vilken restaurang du väljer.

Besök Foodora

Foodora rabattkod – 100 kr rabatt på första beställningen

 

Uber Eats

Uber erbjuder numera inte bara taxitjänster. Via dotterbolaget Uber Eats kan du beställa hemkörd mat direkt från dina favoritrestauranger. Använd dig utav hemsidan eller appen när du lägger din order. Tjänsten finns att använda i de tre storstäderna Malmö, Göteborg och Stockholm.

För det mesta kostar leveransen runt 49 kr. Vid olika tillfällen går det att få gratis leverans från olika matställen.

Besök Uber Eats

 

Hemkörning av färdiga matkassar

Färdiga matkassar Sverige

Om du trots allt vill laga maten själv, men inte behöva ägna tid åt att handla så är färdiga matkassar ett perfekt alternativ. Matkassarna levereras med det intervall du valt. Dessutom får du med recept på rätter att laga med de ingredienser som finns i kassen. Smart va? Enklare än så kan det nog inte bli att få i sig en välbalanserad kost med minimal ansträngning.

Vanligtvis erbjuder de olika tjänsterna en prenumeration. Därigenom får du automatiskt och regelbundet får hem en ny leverans av mat. Självklart kan du avbryta eller pausa när du så önskar. Alla företag som erbjuder färdiga matkassar har även ett utbud av olika kassar, beroende på vad du gillar att äta samt med hänsyn till exempelvis allergier.

 

HelloFresh

HelloFresh hemleverans mat

HelloFresh är ett nytt tillskott bland matkassar på den svenska marknaden. De har funnits i tyskland sedan 2011 och kom till Sverige 2019. Det mest spännande med HelloFresh är att du erbjuds att komponera din egna matkasse.

 • Matkassen passar för: Alla, speciellt om du vill sätta samman en meny efter egna preferenser
 • Priser: Från 363 kr
 • Möjliga varianter: Klassisk, vegetarisk, snabblagad samt familjevänlig
 • Fördelar: Gratis frakt, ingen bindningstid

Besök HelloFresh

HelloFresh rabattkod: Upp till 965 kr rabatt på fyra första kassarna

 

Marley Spoon

Marley Spoon är ett av de senaste tillskotten bland färdiga matkassar. Precis som hos HelloFresh kan du här komponera ihop din egen kasse. Varje vecka får du dessutom 30 st nya recept på rätter från Marley Spoons egna kockar. Med utgångspunkt från dessa recept sätter du sedan ihop din matkasse. Det innebär att det alltid är något nytt och spännande som dyker upp i köket där hemma.

 • Matkassen passar för: Dig som vill testa nya rätter varje vecka
 • Priser: Från 397 kr
 • Möjliga varianter: Standard eller Vegetarisk
 • Fördelar: Prisvärda matkassar, gratis frakt och utan bindningstid

Besök Marley Spoon

Hämta rabattkod: Upp till 600 kr rabatt på första fyra kassarna

 

Linas Matkasse

Linas Matkasse en av pionjärerna när det gäller matkassar i Sverige och idag levererar de över hela landet, tillskillnad från många konkurrenter. Här finns recept som passar hela familjen, från små till stora. Carolina Gebäck som grundade företaget redan 2008 hade en vision. Den gick, och går fortfarande ut på; att hjälpa människor att äta bättre, inspirera till hållbar matlagning med mindre svinn och skapa en roligare vardag kring matlagning.

 • Matkassen passar för: Barnfamiljen
 • Priser: Från 429 kr
 • Möjliga varianter: Original, familjekasse, inspirationskasse, vegetarisk, laktos- och glutenfri med mera.
 • Fördelar: Många kassar att välja bland, barnvänliga rätter, gratis frakt

Besök Linas Matkasse

Hämta rabattkod: 20% rabatt på dina två första matkassar

 

Simple Feast

Simple Feast är matkassen som är perfekt för dig som älskar växtbaserad mat. De välbalanserade matboxarna blir snabbt klara att äta. Även här väljer du själv vad boxarna ska innehålla från en meny av lyxiga och ekologiska maträtter. Simple Feast är ursprungligen ett danskt företag. På sin hemmaplan är de väletablerade, men växer nu stadigt i Sverige. Missa inte chansen att utforska en mer vegetarisk kost utan krångel.

 • Matkassen passar för: Dig som gillar vegansk och vegetarisk mat
 • Priser: Från 699 kr
 • Möjliga varianter: Du väljer själv dina egna vegetariska rätter
 • Fördelar: Ingen bindningstid, fri frakt och miljövänliga förpackningar

Besök Simple Feast

Hämta erbjudande: 60 kr i bonus + 260 kr i cashback (återbäring)

 

MatKomfort

Ifall du gillar enkelhet när det kommer till matlagning så är MatKomfort det perfekta alternativet för dig. De erbjuder den i särklass mest behändiga matkassen för oss som är lite extra lata. MatKomforts fokus ligger på att tillhandahålla goda och snabblagade rätter. Dessutom har de egna kockar som förbereder alla moment som är möjliga att ordna på förhand. Något som borgar för att allt smakar som det är tänkt samtidigt som du sparar en hel del tid vid spisen.

 • Matkassen passar för: Perfekt för dig som vill ha lättlagad mat och spara tid.
 • Priser: Från 515 kr
 • Möjliga varianter: Snabblagad, Premiumkasse, Vegetarisk med flera
 • Fördelar: Lättlagade recept från professionella kockar, ingen uppsägningstid, fri frakt

Besök MatKomfort

Hämta rabattkod: Upp till 800 kr rabatt på första fyra kassarna

 

 

Middagsfrid

Middagsfrid får nog räknas som det första matkasseföretaget i Sverige. Åtminstone var de igång redan 2007 och det brukar sägas att de i och med det även var först ut i hela världen. Huruvida det stämmer får lämnas öppet. I vilket fall levererar de idag på över 300 postorder runtom i landet. Matkassen är mycket populär och har i flera olika sammanhang vunnit utmärkelser av slaget bäst-i-test. Alla kassar som erbjuds är noga sammansatta av nutritionist. Allt för att du ska få i dig nyttig och hälsosam mat. Middagsfrid fokuserar också på att färska och ekologiska varor är det som levereras till kunderna.

 • Matkassen passar för: Alla som vill äta mer hälsosamt
 • Priser: Från 615 kr
 • Möjliga varianter: Original, barnkasse, vegetarisk, snabblagad med flera
 • Fördelar: Färskt och ekologiskt, ingen bindningstid och fri frakt

Besök Middagsfrid

 

Hemleverans av mat från butik

Det sista alternativet i den digitala matdjungeln är att handla allt du behöver från soffan istället för i butiken. Du får maten direkt hem till dörren utan att resa på dig och du väljer precis vilka varor du vill ha. Med andra ord exakt som i butiken, men utan fysisk ansträngning. För om vi ska vara ärliga så finns det roligare sätt att lösa det senare på än att konka hem matkassar.

Ica

Ica är Sveriges största dagligvarukedja med ett stort antal butiker över hela landet. Varje Ica-butik drivs som ett eget företag av franchisetagare. Därför varierar det vilka butiker som erbjuder hemkörd mat, samt vad kostnaden för leveransen ligger på. Leveranserna sker med egna kylbilar där även frysta varor kan förvaras säker i frysutrymmen.

Besök Ica

 

Coop

Coop är en kooperativ dagligvarukedja som ägs av medlemmarna. Kedjan finns representerade med butiker i hela landet. Butiker i Stockholm var tidigt ute med att börja erbjuda hemleverans redan 2008. Idag finns den möjligheter på många orter, även långt från storstäderna. När du handlar för över 2000 kr är frakten hem till dörren helt gratis. För köp upp till 2000 kr finns det en fast fraktavgift på 49 kr.

Besök Coop

 

Hemköp

Hemköp, som är en av Sverige största dagligvarukedjor, erbjuder givetvis även hemleverans av mat. De adderar ständigt nya orter där fler kunder ges möjlighet att handla sin mat online. I dagsläget levererar de bland annat i Stockholm, Göteborg, Malmö och Örebro. För köp som understiger 700 kr tar man ut en frakt- och serviceavgift på 79 kr per beställning. När du handlar för mer än 700 kr betalar du endast 20 kr för matleveransen.

Besök Hemköp

Hämta rabattkod: 200 kr rabatt som ny kund, 100 kr som befintlig kund

Hämta erbjudande: 60 kr i bonus + 3,5% i cashback (återbäring)

 

Mathem

Mathem slog upp portarna redan 2006 och har sedan dess levererat hem mat till sina kunder. I och med det stora utbudet kan du lätt och smidigt handla hem allt du behöver. Leveranserna sker med egna kylbilar på större orter såsom Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Linköping, Norrköping och Västerås. Här kan du få din mat hem helt utan kostnad på onsdagar och torsdagar. Enda kravet är att du handlar för minst 400 kr.

Besök Mathem

 

Willys

Willys erbjuder hemkörd mat på ett 20-tal orter runtom i landet, bland annat i Stockholm, Göteborg, Malmö, Norrköping och Uppsala. Fraktkostnaden ligger på 99 kr och därutöver tillkommer en plockavgift på 49 kr. Willys är en dagligvarukedja som fokuserar på lågt pris och 2016 lanserade man sitt fokus på e-handel. Därmed tillkom möjligheten att få sin mat levererad till hemmet.

Besök Willys

 

Liknande inlägg