Genom att använda våra tjänster godkänner du att vi sparar data i cookies. Om cookies

Cashback i Sverige 2022 – Få mest pengar tillbaka i återbäring

Skrivet 11 juni 2022 av Rabattparadiset
Tips
Cashback i Sverige
- Inlägget innehåller annonslänkar -

Har du hört talas om cashback utan att riktigt veta vad det är eller hur det fungerar? Det finns många tjänster som ger cashback i Sverige och det något du inte bör missa att ta del av. Begreppet betyder ”pengar tillbaka” och här i Sverige benämns det ofta som återbäring. Fenomenet dök först upp i USA och var då kopplat till kreditkort. Här i landet etablerade det sig dock först i slutet av 2000-talet. Att få cashback är enkelt och här tänkte vi gå igenom hur det går till samt hur du får ut mesta möjliga återbäring.

Vad är cashback?

Enkelt förklarat kan man säga att cashback innebär att du får pengar tillbaka på kontot när du handlar. Det går till så att du registrerar dig på en av sajterna som förmedlar cashback. När du sedan söker fram en butik och klickar dig vidare så registreras ditt köp hos den tjänst du använt.

Summan av alla dina köp sparas och när du kommit upp i en minsta summa så kan du betala ut pengarna till dig själv. Vanligtvis rör det sig bara om att du behöver ha fått ihop runt 100 kr i återbäring. Hos vissa butiker betalas din cashback ut i form av presentkort.

Upplägget påminner om att vara medlem i en butiks kundklubb. Men istället för att behöva vara registrerad hos olika butiker så finns allt samlat på ett ställe. Det är med andra ord ett mycket mer praktiskt än när man förr i tiden var tvungen att ha ett plastkort med sig till varje fysisk butik.

 

Hur fungerar cashback i Sverige?

För att få cashback i Sverige så börjar du med att registrera dig hos någon av tjänsterna. Det är inga som helst problem att vara medlem hos flera av dem. Snarare tvärtom! Vi skulle rekommendera att du registrerar dig hos allihop. Alla butiker är nämligen inte anslutna till alla tjänsterna. Genom att vara medlem på flera ställen ökar du chansen att alltid kunna få cashback på dina köp.

I de allra flesta fall betalas pengarna ut till ditt konto. Hos vissa av cashback-tjänsterna kan pengarna istället betalas ut till ditt Paypal-konto. Det finns även möjlighet att lösa in återbäringen med presentkort till förmånligt värde.

Hur lång tid det tar innan du får dina pengar varierar mellan olika butiker. Något som beror på att butikerna först måste godkänna köpet. För att kunna göra det så behöver butiken vänta på att tiden för exempelvis retur eller öppet köp har passerats. Ifall du som kund till exempel skickar tillbaka en eller flera produkter så påverkas i sin tur din cashback. Tjänsten du är registrerad hos justerar då automatiskt återbäringen.

 

Var kan man få cashback i Sverige?

Det finns flera plattformar som förmedlar cashback. En del av tjänsterna har funnits med i många år medan andra är relativa nykomlingar. Oavsett vilken du väljer att använda så fungerar de på ungefär samma sätt. Här nedan har vi samlat ihop några av dem och beskriver lite mer detaljer kring vad de erbjuder. Passa även på att kolla in vår lista med utvalda butiker som erbjuder cashback.

 

Refunder

Refunder.se är den största tjänsten för cashback i Sverige sett till antalet anslutna butiker. De var även en av de första plattformarna som började erbjuda återbäring på onlineköp.

Bli medlem och få upp till 200 kr i välkomstbonus

Anslutna butiker1080+
Återbäring0,5-45,5%
Minsta belopp för utbetalning100 kr
UtbetalningsalternativBankkonto, Paypal
Tid tills du får dina pengar15-60 dagar
Populäraste butikerna
CDONUpp till 5% i återbäring
Bose4% i återbäring
Cervera5% i återbäring
Lensway6% i återbäring
Zalando5% i återbäring

 

MyBonus

MyBonus.com är en relativt ny tjänst i cashback-världen som drog igång 2017. De har snabbt växt till sig och nya butiker tillkommer nästan varje dag.

Bli medlem och få 60 kr i välkomstbonus

Anslutna butiker1000+
Återbäring0,5-15%
Minsta belopp för utbetalning100 kr
UtbetalningsalternativBankkonto
Tid tills du får dina pengar7-100 dagar
Populäraste butikerna
CDONUpp till 5% i återbäring
Apotek Hjärtat3% i återbäring
Matsmart2% i återbäring
Adlibris3% i återbäring
Lindex4% i återbäring

 

Cashbacker

Hos Cashbacker.se kan du utöver att få återbäring på dina köp även leta fram produkter hos de butiker som erbjuder cashback. Ett smidigt sett att både hitta det du ska shoppa och se hur mycket pengar du kan få tillbaka.

Bli medlem direkt

Anslutna butiker830+
Återbäring0,5-12%
Minsta belopp för utbetalning100 kr
UtbetalningsalternativBankkonto
Tid tills du får dina pengar15-45 dagar
Populäraste butikerna
Adlibris3% i återbäring
Zooplus3% i återbäring
Cervera7,5% i återbäring
InkClub10% i återbäring
Let’s deal6% i återbäring

 

Bonusway

Bonusway.se har över 500 anslutna butiker. De är en av de största cashback-plattformarna, både i världen och i Sverige. Utöver ett stort antal butiker så erbjuds även bra ersättningar.

Bli medlem och få 50 kr i välkomstbonus

Anslutna butiker520+
Återbäring0,5-25%
Minsta belopp för utbetalning150 kr
UtbetalningsalternativBankkonto eller Paypal
Tid tills du får dina pengarNär butiken godkänt köpet
Populäraste butikerna
Booking.com4% i återbäring
Zalando LoungeUpp till 3% i återbäring
Radisson Hotels3% i återbäring
EllosUpp till 4% i återbäring
NellyUpp till 2% i återbäring

 

Cashback Ninja

Cashbackninja.se är en ny uppstickare bland cashback-sajter. Här finns än så länge färre butiker än hos de andra, men det är ändå väl värt att skapa sig ett konto.

Bli medlem och få 50 kr i välkomstbonus

Anslutna butiker400+
Återbäring0,5-10%
Minsta belopp för utbetalning100 kr
UtbetalningsalternativBankkonto
Tid tills du får dina pengar15-75 dagar
Populäraste butikerna
Spartoo2% i återbäring
Apotek3654% i återbäring
Uppercut3,5% i återbäring
Nordic Choice Hotels1,5% i återbäring
Bodystore2,5% i återbäring

 

Cashbackshopping

Cashbackshopping.se erbjuder likt de andra tjänsterna återbäring från ett stort antal butiker. En extra möjlighet som erbjuds är att ta ut din cashback som ett digitalt presentkort. Presentkort kan du sedan använda vid köp i butiker. På så sätt slipper du göra en utbetalning av pengarna.

Bli medlem och få 50 kr i välkomstbonus

Anslutna butiker600+
Återbäring0,5-20%
Minsta belopp för utbetalning100 kr
UtbetalningsalternativBankkonto, Presentkort, Paypal
Tid tills du får dina pengar2-3 månader
Populäraste butikerna
Zcooly100 kr i återbäring
Myprotein4% i återbäring
Ellos4,5% i återbäring
Vimla100 kr i återbäring
Hotels.com2,5% i återbäring

 

Bäst cashback Sverige 2022

Nu hoppas vi att du har fått en bra förståelse för vad cashback i Sverige innebär. Anslut dig till de olika tjänsterna och börja få riktiga pengar tillbaka redan idag. Baserat på våra egna erfarenheter av plattformarna som vi tipsat om ovan, skulle vi säga att de är bäst i följande ordning:

  • MyBonus
  • Refunder
  • Bonusway
  • Cashbacker
  • Cashbackshopping.se
  • Cashback Ninja

Men det är som sagt bara vad vi tycker. Sätt igång att utforska dem själv och lycka till med shoppandet!

Liknande inlägg